Fortsättning(-ar) följer

Måndag igen och en ny vecka.

Idag var en dag i fortsättningens tecken. Inga spektakulära fynd framkom under dagen. Däremot kom ett flertal av den icke-spektakulära sorten fram.

 

Grupp 1 jobbade med att göra klart det sista i sitt ursprungliga schakt (49) i vilket de har funnit en nedgrävning där kolrik jord övergick i eldpåverkad dito mot botten. De jobbar nu med en utvidgning av schaktet i den norra änden. Detta tillåter dem att se profilen redan från början, så vi får hoppas att de möter på några roliga överraskningar på vägen. Än så länge hade de bara funnit ben samt spik.

utgivningen av schakt 49. Emmelie i full gång och gräver. Får se vad dom hittar imorgon.

 

Grupp 2 har fortsatt idag med att gräva bort kontext 5, ett jordlager som låg under rasmassorna. Under detta skönjas en mörkfärgning i det nordvästra hörnet, medan det nordöstra bjuder på en lerpackning. Arbetet fortskrider med att avgränsa respektive och ta sig ner mot moränen i övrigt. Mängder av ben, keramik, kol och bränd lera har plockats upp ur jord och såll. Även en bit flinta med trolig avslagsyta framkom under dagen.

Linus och Moa håller på att skriva kontext blanketten över den kontext vi är klara med samt den nya vi ska börja gräva imorgon

 

Grupp 3 har fortsatt att arbeta sig nedåt i det schakt (54) som de öppnade förra veckan. Än så länge har de inte kommit så långt under torven, men finner redan benbitar och bränd lera. Deras största fynd under dagen var en mynningsbit av ett keramikkärl.

 

Fin bit keramik från mynningen av ett kärl.

 

Grupp 4 gräver vidare i schaktet (55) som de lade tvärs över en snutt av den gamla vägen i hopp om att kunna finna något som skulle kunna hjälpa till att datera den. Liksom grupp 1 hade de funnit lite ben och spik under dagen.

grupp 4 gräver tvärs genom vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s