Tack o hej leverpastej!

Sista dagen för sommarkursen 2018 började med stress och mer stress. Alla grupperna kämpade på för att bli färdiga med sina rapporter och powerpoint. Och vi hann! Hela dagen har allt dubbelkollats, diskuteras, skrivits, osv för att allt ska bli så bra som möjligt. Vi alla är nog ganska nöjda med vad vi producerade i slutändan.

Klockan 13.15 var det dags för redovisning! Grupp1 började med att beskriva sitt schakt, fynd, fyndspridning, osv. De hade många spännande fynd, bland annat en pärla och råmaterial för pärltillverkning. De diskuterade även man skulle kunna anlägga schakt i närheten av schakt 49 för att eventuellt få en bredare bild av det norra huset. Grupp 2 berättade om schakt 50 och hur lagren hade sett ut där, att de mesta av fynden hade hittats längs muren till det lilla huset, samt att man kan tolka området som om människorna i det lilla huset har slängt avfall där. Spännande tolkning minsann! Grupp 3 presenterade schakt 51, 54 och PG61-64. De pratade om schakten och kontexterna som  hittades där samt hur schakten kan jämföras med tidigare schakt i närheten för att ge en bredare bild av platsen. Grupp 4 presenterade schakt 52, 53 och 55 (där den gamla vägen sades vara men inte är längre?). De visade även grävningens roligaste fynd, en skiftnyckel! Som till och med blev inmätt i GIS! För att sammanfatta var det en spännande redovisning där man fick en bra bild av alla schakten. Även om vi har grävt tillsammans i 4 veckor hade man inte 100% koll på de andra gruppernas kontexter och fynd, så det var kul! IMG_1116IMG_1117IMG_1118IMG_1120IMG_1122IMG_1124IMG_1128IMG_1129IMG_1133-1IMG_1134IMG_1135

Efter redovisningen blev det lite avsked och kramar, vi klarade det! I värmebölja och regn grävde vi (i vått och torrt kan man säga hahah).

Det var allt för oss i sommarkursen 2018! Bloggen är snart tillbaka!

Tack o hej leverpastej!

Ebba och Ellinor från grupp 3 (och självklart alla andra i grävgänget sommar 2018!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s