Arkeologistudenter skiner ikapp med solen i Buttle

Den 20 maj innebar utgrävningens hittills varmaste dag. Vissa njöt av värmen medan andra passade på att fly till skuggan under rasterna. Arbetet fortsatte dock i samma målmedvetna anda som tidigare.

I schakt 59 försökte grupp 2 definiera var moränen tar slut genom att jobba inåt mot röset för att bestämma dess omfattning. De sista stora stenarna i detta schakt är också flyttade. Förhoppningsvis kommer gruppen hitta något intressant under dessa. Andra fynd denna dag var hasselnötter samt en tand från en ko. Grannschaktet 58,  där grupp 4 vistas har man under dagen mestadels plockat sten och tagit av lager. Lerklining som kan ha använts för att täta väggar hittades.

Närmast i bild är schakt 59 och längre bort ligger schakt 58
Schakt 58 lerklining fynd

Samma goda humör som hos grupp 2 och 4 fanns också i schakt 57 och grupp 1 som via nya kontexter och nivåer arbetat sig ner till det sista stora stenlagret som verkar intressant. Den mindre stenrösen har bytt kontext från 3 till 6 och den större stensättningen hamnade på ny nivå, från 2 till 3.

Grupp 1 jobbar på hårt i värmen

Grupperna 3 och 5 har i samma goda anda fortsatt att avlägsna sten och jord lager i schakt 56. Inga nya fynd förutom ben från smådjur och kolrester. Schaktets järnhink är fortfarande höjt i dunkel, förhoppningsvis följer en spännande uppföljning.

Masterstudenterna njuter i värmen.
Järnhinken som diskuteras vilt i schakt 56.

Andra trevligheter förutom det goda vädret och humöret är de påhälsningar vi får av intresserade besökare. Idag gästades vi av intresserade på rundtur och människor från en gemensam sockengrupp.

Tack för idag allesammans och bra jobbat! //Tobias & Max.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s