Dag 2

Idag var det betydligt torrare och behagligare väder. Växlande molnighet och alldeles lagom. Vi visades runt bland bildstenar och husgrunder i området av ‘*°Alexander den Äldre°*’ (Alexander Andreeff), och grupp 2 som gräver ett tvärsnitt i en husgrund fick se nyttiga exempel på vad vi kan förvänta oss att se när vi börjar komma ner en bit, eftersom de husgrunder som grävts förra året inte är igensatta helt än, och då kunde tjäna som ”facit”.

Grupp 1, som har schakt nr 60 blev idag klara med torvlagret och ägnade dagen åt att plocka bort lösa stenar och sakta men säkert kommer något som liknar en kantkedja fram under de neverending stenarna. Förutom detta hade dom idag hittat en tand från häst, hörde jag det ryktas. Efter lunch fick några från övriga grupper komma och hjälpa till med stenplockandet.

Grupp 2, schakt 61 har börjat att frilägga stenarna och torvlagret är i stort sätt helt borta. Målet för dagen var att komma ner lager för lager i stenpackningen på vardera ”vägg” och börja koma ner till murformationen. Många i gruppen är försiktiga och vågar inte riktigt plocka bort eventuellt ”viktiga stenar” vilket ‘*°Alexander den Yngre°*’ försöker råda bot på här på bilden genom att uppmuntra till mindre försiktighet och högre tempo.

Grupp 3, schakt 62 har också torvat av och det ser ut som att det finns något som kan vara en kantkedja men som kan ha rörts om av rötter, men det är svårt att säga någonting alls ännu. En del större stenar i varierande storlek ligger samlade i det norra hörnet, medan det längs den södra sidan verkar vara större och mer enhetliga stenar samlade tätt intill varandra.

OBS, ber om ursäkt för hur bilderna blev, har kämpat i över en timme att ens få in dom. detta måste få duga.

Schakt 61, Alexander uppmuntrar till att öka tempot
Schakt 62, den södra delen
Schakt 60, stenplockandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s