Varde Eld!

Ytterligare en dag har passerat ute bland schakten, och det börjar äntligen hända saker! Trots en molnig och småregnig morgon så tittade solen fram runt lunch, och moralen bland de grävande steg markant!

I schakt 60 har det hittats ytterligare ben av den katt som hittades under gårdagen, men nya fynd såsom kol, lerklining och flinta har även dykt upp. Arbetet fortskrider i god takt, och de äldre lagren innanför kantkedjan börjar nu dyka upp i allt större utsträckning! Även ett lager mörk jord har dykt upp i mitten av den förmodade graven, och hoppet stiger om att hitta intressanta artefakter och föremål. Det hörs även viskningar om att mänskliga ben kanske dyker upp snart…

Det grävs för fullt i schakt 60!

I schakt 61 går det också stadigt nedåt! Kol, keramik, lera och ben har hittats, och det funderas mycket på om den eldpåverkade sten finns i husets väggar kan vara ett tecken på att huset kanske brunnit. De är inte helt säkra på att så är fallet, men det är en intressant tolkning i alla fall! Den keramik som hittats inger mer hopp, och det är fullt möjligt att mer keramik och artefakter dyker upp i takt med att schaktet blir djupare!

Schakt 61 i all sin ära! Nedan visas den keramik som hittats, samt ett förmodat stolphål!

Samtidigt grävs det panikartat i schakt 62, och större delen av den sten som fanns innanför kantkedjan har nu avlägsnats. Ett par block av kalksten har dykt upp i mitten, och det diskuteras ivrigt vad dessa kan vara. Kanske har det använts som underlag vid bål eller kremeringar, eller så är det kanske stenar från härdar som återanvänts för att skapa en hällkista? Inget av detta behöver vara en korrekt tolkning, men det är mycket intressant att försöka tolka dessa stora kalkblock! Lite bränd lera har också dykt upp, och vidare stärkt kopplingen till eld! Utöver detta har stora mängder kol hittats, och mer förväntas dyka upp då de grävande börjar komma ner i de äldre lagren innanför kantkedjan!

Hällkistan börjar sakta men säkert dyka upp!

Bilderna till detta inlägg har äntligen lagts upp!

MVH John och Alexander i grupp 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s