The Road to The Rapport

Rapportveckan fortskrider, trots det fina vädret och solens sken. De trötta studenter som jobbar hårt längtar evinnerligt ut till Buttle, där solen skiner och schakten väntar. Men även om grävningen kanske är det roligaste, är det också ganska kul att fyndhantera och rapportera det vi har hittat!

Schakt 60, eller grupp 1 som de också kallas, jobbar hårt med att hantera all de fynd de hittat under de tidigare fyra veckorna. Fyndlistan börjar ta form, och de sista fynden av kol och lera fyndhanteras nu. Efterforskningen och sökandet efter material till tolkningarna fortskrider också, och i de tyska texter som översatts (kanske lite överkurs…?) har gruppen kommit på att en av de artefakter de hittat kan vara en vågskål. De har skickat bilder och info till RAÄ för identifiering och vidare datering. Även om arbetet kanske är långsamt, så går det framåt!

Grupp 2, som grävde i schakt 61 har också samlat på sig ordentligt med material att översätta (också det på tyska) och tolka. Att tolka det material de grävt upp blir nog intressant, det finns ju så många olika tolkningar och idéer att utforska! Utöver att översätta böcker som verkar lika tjocka som nationalencyklopedin har de också skapat vackra matriser och jobbat starkt på rapporten.

Grupp 3, eller schakt 62, jobbar på i god takt. Allt är fyndhanterat, alla listor är mer eller mindre klara, och det är bara det avslutande arbetet på rapporten och efterforskningen som är kvar. Halva gruppen försvann en stund under dagen för att leta reda på rapporter från tidigare utgrävningar, för att försöka tolka gravens skick, och skelettets position och spridning inom gravens jord. Annars ter sig arbetet lida mot ett slut, hallelujah!

Även osteologernas arbete fortskrider, men de tvivlar på huruvida de kommer hinna bli klara med allt material de blivit påpackade. Det kan ju inte vara lätt att analysera så stora mängder ben!

Trots att vi nu sitter inlåsta på Campus Gotland så ter sig stämningen tämligen bra, och vi ser fram i mot Fredagen, då vi får presentera vårat arbete för resten av klassen! Tyvärr blir det inga bilder i dag, men de kommer nog läggas till så snabbt som möjligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s