Buttle, vi är tillbaka! Dag 2

Hallå där i stugorna!

På grund av tekniska problem (som det så fint heter!) påbörjas bloggandet idag torsdag men vi lägger upp de inlägg som skulle publicerats tidigare i veckan.

Igår måndag drog sommarkursens grävningar i gång igen och årets studenter tar vid där 2019 års grävningar avslutades. Den här säsongen undersöker vi två schakt. Vi fortsätter med schakt 60 (som går att läsa mer om i tidigare inlägg) och har anlagt ett nytt schakt, 63, som en fortsättning på den husgrund som undersökts tidigare (schakt 62).

Men vad har vi då hunnit göra på två dagar? Förutom att få handledssmärtor av allt skärslevande?

Schakt 60

I schakt 60 har det arbetats på i stadig takt med att jämna ut och bredda undersökningsytan. Vi har återfunnit lite keramik, ben och några tänder igår och idag. Planen för morgondagen är att eventuellt fortsätta på undersökningen av den inre delen, håller er uppdaterade!

Schakt 63

I schakt 63 har vi slitit som djur, tröjan börjar redan bli för tajt för bicepsen, vem kunde tro att stengrundshus bestod av… tunga stenar? Vi har torvat av, tagit kort inför 3D-modellering och börjat ta oss ner i stenpackningarna. När det gäller fynd i schakt 63 gjordes på förmiddagen en rafflande upptäckt av en bit av ett knäskydd. Någon som var här 2019 som saknar sitt? Skriv i kommentarerna ❤ I slutspurten innan arbetsdagens slut fann vi en benbit längs husgrundens västra ände och några meter bort en äldre sax. Vi får se vad som hittas imorgon!

Förutom att sitta hukad med skärsleven i hand har båda grupperna fått en tour i området av Alexander Andreeff eller Alexander Sjöstrand, som ju är kursens ledare och ansvariga, för att få en bättre uppfattning om hur de olika strukturerna som undersökts i Buttle Änge relaterar till varandra. Vi studenter, både nya på fältet och mer erfarna, ser fram emot vad vi kan hitta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s