Dag 10 – Mot moränen, och vidare!

Dansbandsfredag, äntligen! Doft av jord, malört och solskydd! Har ni hört talats om arkeologbränna? Som bondbränna men med ljusa händer på grund av handskarna. Tur vi har handskar i alla fall, annars hade nog första förbandslådan behövts användas. Nog om våra händer – vad händer i schakten?

Schakt 60

I schakt 60 har den gyllene frasen ”Gustav! Lägg tillbaka knäskålen!” yttrats. Arbetet med framtagandet av individen i graven har fortsatt men andra spännande ting har också påträffats i jakten på moränlagret. I kontext 13 har ett föremål återfunnits som tolkas vara en spelpjäs. Ni uppmärksamma läsare kanske minns att en liknande tidigare hittats!

Schakt 60 sett från vårt mysiga lilla camp
Schakt 60: Spelpjäs?

Schakt 63

I schakt 63 närmar vi oss moränen, långsamt och mödosamt men med noggrannhet och bra stämning. Har vi hittat något spännande mitt i all slit? Ja! Dagens roliga fynd innefattar skärvsten, slagg och en spik!

Schakt 63, inte riktigt botten!
Schakt 63, fredagsfeeling!
Schakt 63: Ihoppusslad skärvsten
Schakt 63: Slagg
Schakt 63: Inmätning av spik

Vi hälsar härmed trevlig helg efter en ovanligt solig grävdag! Regnet blåser in över öjn igen och vi får väl tacka vädergudarna att det inte skedde tidigare, trots att det är fredag den trettonde!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s