Dag 11 – En blåsig start på veckan

Efter en skön helg där man fick återhämta sig lite var det tillslut äntligen måndag igen och dags för den sista veckan för utgrävningen. Dagens väder bjöd på allt från sol, till moln och väldigt mycket vind. Man kunde inte riktigt bestämma sig för om jackan skulle vara på eller av.

I schakt 60 fortsatte arbetet med att få fram den individ som påträffades i graven under förgående vecka. Många teorier finns för vilken tidperiod personen är ifrån men än finns inget säkert svar på den frågan. Utöver det fortsatte arbetet kring området utanför graven där målet fortfarande var att komma ner till moränen, något som går sakta men säkert. Några av dagens fynd som framkom i schakt 60 var bland annat en tand tillhörande en ko och en mer koncentrerad mängd av kol.

I schakt 63 hade man idag som mål att gräva sig ner till moränen, något som man tillslut efter mycket slit lyckades med att göra. Flera foton togs även runt schaktet och som sedan ska göras en 3D-modell av. Även i schakt 63 gjordes flera mindre fynd under dagen och bestod av ett antal bitar keramik och mindre fragment av ben.

Tand tillhörande en ko
Schakt 63 där man nu har nått moränen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s