It’s time to say goodbye

Idag är det den sista dagen – idag markerar slutet på fem fantastiska veckor, då vi varit med om saker vi aldrig trodde skulle ske. Vi har slitit i schakten under sol och regn, vi har lyft sten och lassat jord – och resultatet blev en krigargrav med svärd och sporrar. ”Buttlekrigaren” har blivit en media-sensation, vilket har varit fantastiskt men tidvis även något påfrestande.

En sista bild på den berömde Buttlekrigaren

Presentationerna

Dagens mål har varit att färdigställa allt från rapporterna till att se till att alla fynd är numrerade korrekt. Då vi knegat på ordentligt under hela veckan, kunde många av oss komma in lite senare – en välförtjänt sovmorgon.

Dagens höjdpunkt var dock gruppresentationerna, då vi redovisade vad vi kommit fram till under utgrävningens gång – kontexter, stratigrafi och fynd presenterades, samt våra egna tolkningar av det vi hittat.

Från vänster till höger: Johanna, Monica, Sofia, Siri, Isabella och Valdemar som presenterar om schakt 63

Från vänster till höger: Karl, Linus, Cora, Kajsa, Rasmus, Johanna och Gustav som presenterar om schakt 60

Dagens slut

Efter de lyckade presentationerna var det dock inte slut – såklart måste våra kära grävledare, Alexander Andreeff Högfeldt och Alexander Sjöstrand tackas med blommor, presentkort och applåder. Detta har varit några av de mest händelserika veckorna i våra liv, och en rivstart på många av våra karriärer. För allt vi lärt oss och alla goda skratt förtjänar de ett stort tack!

Hela grävgruppen för 2021 (Förutom Samuel som tyvärr inte kunde närvara) samlades för ett sista gruppfoto.

Nu är det dags att säga hejdå! Många av oss kommer bli kvar på öjn för fortsatta studier på campus, medan många andra åker hem till fastlandet. Till sist vill tacka alla som har läst och följt oss genom alla veckor i fält.

Tack för oss!

1 tanke på “It’s time to say goodbye

  1. Karin Oskarsen Holen

    Hej en jättespännande tid att få följa er alla under den här tiden med alla fynd ni gjort som är verkligen stort.Tack .Karin

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s