Efter solsken kommer regn

På förmiddagen var det mulet och svalt om än lite kvalmigt, en lättnad efter gårdagens hetta. Vid lunch kom däremot regnet som vägrade sluta falla vilket gjorde att vi fick 1 1/2 timmes mindre grävtid än tidigare dagar.

Glada arkeologer i regnet

I schakt 60, där Buttlekrigaren hittades förra året, undersöktes flera stolphål. I samband med stolphålen hittades även en hel del kol. Det ritades även profilritningar av stolphålen.

Profilritningar

Schakt 64, det södra huset, fortsatte jobba sig ner till kulturlagret genom att rensa bort jord och ännu mer sten, till deras stora glädje. Kol och några keramikskärvor hittades och är de första fynden som inte bara var ben.

Jobbar oss ner till nästa stenlager

I schakt 65, det norra huset, hittades idag ett stolpfundament i ungefär mitten av schaktet. Även keramik och lite ben hittades. De har tagit sig ner under raslagret av stenar och hittat en mörkare jord som är blandad med kol.

Till sist i schakt 66 har det hittats benflisor, bränd lera, kol och troligtvis en tand. Planen är att de ska gräva sig ner tills de hittar fynd och då utvidga schaktet ännu mer.

Kämpar på i regnet

Buttle gänget 2022 önskar trevlig helg och vi ses igen på måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s